REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: / Ned: /

TAGS

 

SEGET VRANJICA je turističko naselje smješteno na malom poluotoku u Srednjoj Dalmaciji. Riječ je o mjestu koje se nalazi na odličnoj lokaciji jer je od Trogira  udaljeno 5 km, 8 km je udaljeno od zračne luke Split, te 30 km od samog Splita. Mediteranska klima i vegetacija, prirodne ljepote, brojne prekrasne plaže i uvale s kojih se pruža pogled na jadranske otoke, samo su neke od karakteristika koje privlače brojne goste željne odmora i opuštanja.

 

SEGET DONJI je staro ribarsko naselje sagrađeno 1564. godine koje se smjestilo nadomak Trogira. Riječ je o turističkom mjestu bogate povijesti, koje privlači sve veći broj turista.

 

SOLIN je dalmatinski grad bogate kulturno- povijesne baštine u kojem se nalaze ostaci antičkog grada Salone, nekad glavnog grada rimske provincije. Zidine s kulama, amfiteatar i brojne druge građevine svjedoče o značaju i veličini grada Salone. Brojni povijesni spomenici poput Šuplje crkve u kojoj je okrunjen kralj Zvonimir, samo su dio bogate povijesti Solina. Sve to, još i više, razlog je zbog kojeg biste trebali posjetiti ovaj grad koji je zasigurno kolijevka hrvatske povijesti.

 

OMIŠ je grad koji se nalazi na ušću rijeke Cetine. Nalazi se u atrakcijama regije  jer njegov odličan položaj između planine, rijeke i mora, čini ga jedinstvenim mjestom. Nastao je kao predgrađe tvrđave Starigrad sagrađene na brdu visoko iznad njega. Zbog neprestane opasnosti kako s kopnene, tako i s morske strane, Omiš je već u srednjem vijeku bio opasan zidinama. Crkva Sv. Petra koja datira iz 10. stoljeća najznačajniji je povijesni spomenik u Omišu, dok su među značajnijim građevina koje morate posjetiti renesansna crkva Sv. Duha iz 16. stoljeća u kojoj se nalazi oltarska pala “Silazak Duha svetoga”,  rad Palme Mladeg,  te Gradski muzej sa iskopinama i etnografskim predmetima.

 

PRIMOŠTEN je jedno od najatraktivnijih mjesta na našem Jadranu koje je smješteno na malom otoku spojenom s kopnom. Svojom zanimljivom arhitekturom, ali i prirodnim bogatstvima privlači velik broj turista svih generacija. Osim povijesnih znamenitosti i čistog modrog mora, Primošten ima i bogatu ponudu ugostiteljskih i zabavnih sadržaja.

 

GRAD ŠIBENIK I NACIONALNI PARK KRKA također se nalaze u našoj okolici. S obzirom da je Šibenik smješten u razvedenom zaljevu u koji utječe rijeka Krka, ova dva mjesta možete posjetiti u jednom danu. Dok u Šibeniku možete razgledati kulturne spomenike među kojima je jedan od najvrijednijih sakralnih spomenika – katedrala sv. Jakova iz 15. stoljeća, Nacionalni park Krka predstavlja prirodni fenomen koji morate posjetiti. Sa svojih sedam sedrenih slapova, Nacionalni park Krka zaista je mjesto koje svojim slikovitim krajolikom i netaknutom prirodom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim za šetnju, razgledavanje parka i fotografiranje prirodnih fenomena, ovaj izlet možete iskoristiti i za kupanje u rijeci Krki.

 

NP PLITVIČKA JEZERA spada među najljepše prirodne fenomene na svijetu. Plitvička jezera sastoje se od 16 jezera i preko 90 slapova, a nacionalnim parkom su proglašena 1949. godine. Slikovit krajolik te raznovrsna flora i fauna, zaslužni su što se Plitvička jezera od 1979. godine nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske prirodne baštine. Obilazak Parka uključuje vožnju brodom i šetnju, kako bi izletnici mogli istražiti i doživjeti svaki kutak ove prirodne oaze.