REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: / Ned: /

TAGS

Grad Split je ove godine na Danima hrvatskog turizma u Lošinju, prema izboru Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, proglašen za apsolutnog šampiona turizma Hrvatske.

Grad je puno više od ljetne destinacije, čemu svjedoče ostvareni rekordni turistički rezultati, brojni turisti koji posjećuju ovu svjetsku hit destinaciju i van glavne sezone, brojna sportska i društvena događanja u posezoni, luksuzni kruzeri koji svakog dana pristaju u luku, 10.000 gostiju koji trenutačno borave u destinaciji.

Split je 3. listopada 2017. godine ostvario brojku od 2 milijuna turističkih noćenja, čime je dodatno potvrdio titulu ovogodišnje hit destinacije. Grad bilježi porast od 25 posto u odnosu na devet prošlogodišnjih mjeseci, a uzimajući u obzir najave za nastavak turističke godine, Split će ove godine dosegnuti rekordne brojke.

Osim nagrade za najbolje City break odredište, Split je na Danima turizma u Malom Lošinju, ponio i i titulu destinacije godine.
Ovi pokazatelji potvrđuju podatak da je Split jedna od vodećih turističkih destinacija u Hrvatskoj i da je spoj kulturno-prirodnih ljepota, manifestacija i ostalih sadržaja koje Split nudi, uistinu prepoznat od strane struke i turista iz cijelog svijeta.