REZERVIRAJ SADA

Kontakt:
Pon-Pet: 08-16:00 |Sub: / Ned: /

TAGS

Granice Republike Hrvatske su otovorene

Opća pravila za ulazak u Republiku Hrvatsku.
Za strane turiste koji su državljani zemalja EU ne postoji bilo kakva obveza samoizolacije, nego će ulaskom u Republiku Hrvatsku dobiti informativni letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dovoljno je da strani turisti prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku posjeduju rezervaciju smještaja u hotelu ili kampu.

Potvrda rezervacije smještaja u smještajnom objektu uključuje:
-potvrdu rezervacije smještaja svih pružatelja usluge smještaja/sve vrste smještaja
-ugovor o zakupu u kampu
-vaucher putničke agencije i dr.

Dokument kojim se potvrđuje rezervacija smještaja u Hrvatskoj mora sadržavati: mjesto/adresu hotela ili kampa na kojoj će gost boraviti te kontakt broj telefona i duljinu boravka tj. datum kada gost planira izlazak iz Republike Hrvatske. Uskoro će biti objavljena i aplikacija koja će omogućiti brži protok kroz granicu na način da turisti mogu unaprijed upisati tražene podatke.

Za jednostavniji i brži prelazak granice savjetujemo vam da unaprijed dostavite svoje podatke putem web stranice entercroatia.mup.hr. Tako ćete spriječiti dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu jer će granična policija imati podatke u sustavu.

Putnici koji su se registrirali na stranici entercroatia.mup.hr primit će na adresu svoje e-pošte potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke HZJZ-a.

Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH.

Dodatne informacije za goste iz pojedinih zemalja EU

SLOVENIJA
Ne postoje ograničenja kretanja između Republike Slovenije i Republike Hrvatske za građane Republike Slovenije.Državljani Republike Slovenije će ulaskom u Republiku Hrvatsku dobiti letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Ne postoji obveza samoizolacije prilikom prelaska granice između Slovenije i Hrvatske, i obrnuto.

SAVEZNA REPUBLIKA NJEMAČKA
Za državljane SR Njemačke ne postoji mjera samoizolacije prilikom ulaska u Hrvatsku, nego će ulaskom u Republiku Hrvatsku dobiti letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
S obzirom da je Hrvatska članica EU s izrazito dobrom epidemiološkom slikom, većina regija u Njemačkoj ne propisuje obvezu samoizolacije za svoje državljane pri povratku iz Hrvatske. Tako su regije Bavarska, Nordhein-Westfalen, Baden Württemberg, Rheinland-Pfalz i Niedersachsen već ukinule obvezu samoizolacije odnosno karantene za povratnike iz zemalja EU i onih pridruženih Schengenskom sporazumu, a obvezu samoizolacije, odnosno karantene ukinut će i pokrajina Hessen počevši od 25. svibnja. Putovanje između Njemačke i Hrvatske kroz Austriju i Sloveniju teče nesmetano uz posjedovanje dokumenta kojim se potvrđuje rezervacija smještaja u Hrvatskoj.

ČEŠKA, SLOVAČKA, MAĐARSKA
Za državljane navedenih zemalja ne postoji obveza samoizolacije prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, nego će ulaskom dobiti letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Prema aktualnim i neslužbenim informacijama za građane Češke, Slovačke i Mađarske očekuje se da neće biti potrebno provoditi samoizolaciju prilikom povratka iz Hrvatske od 29. svibnja. Točni datumi bit će poznati narednih dana.

AUSTRIJA
Za državljane Republike Austrije ne postoji obveza samoizolacije prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, nego će ulaskom u zemlju dobiti letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Prema aktualnim neslužbenim informacijama za državljane Austrije očekuje se da neće biti potrebno provoditi samoizolaciju prilikom povratka iz Hrvatske od početka lipnja. Točni datumi bit će poznati narednih dana.

OSTALE EU ZEMLJE

Za strane državljane iz ostalih EU zemalja ne postoji obveza samoizolacije prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, nego će ulaskom u zemlju dobiti letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Prema aktualnim i neslužbenim informacijama za zemlje sa povoljnom epidemiološkom slikom očekuje se da neće biti potrebno provoditi samoizolaciju prilikom povratka iz Hrvatske tijekom lipnja. Točni datumi kao i režimi po pojedinim zemljama bit će poznati narednih dana.